Skip to main content

Κατηγορία Racing: Μέρος 1ον, Προετοιμασία Εγγράφων

Ακολουθεί ενας μικρός αλλά περιεκτικός οδηγός, για κάποιον που θέλει να τρέξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα Ταχύτητας με πολιτική δίχρονη μοτοσικλέτα. 

Εκ πρώτης όψεως τα πράγματα φαίνονται κάπως δύσκολα αλλά δεν είναι τόσο τραγικά. Οι δικαιολογίες και οι ενδοιασμοί που μπορεί να βρει κάποιος άπειρες... πολλαπλάσιες πλέον των ίδιων των αγωνιζομένων. Μιλάω ως και ο ίδιος παθών... οπότε θα προσπαθήσω να τα απλουστεύσω όσο περισσότερο μπορώ. 

Λοιπόν, έχουμε και λέμε... 
Η μόνη κατηγορία που μπορεί να τρέξει μια δίχρονη street μοτοσικλέτα είναι η "Racing 125-250cc". Τα τελευταία δύο χρόνια, τα 125cc και τα 250cc τρέχουν μαζί λόγω μειωμένων συμμετοχών. Σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες δυστυχώς δεν προβλέπεται συμμετοχή για δίχρονα με μια επιφύλαξη για τη κατηγορία "OPEN" αλλά θεωρητικά, στους κανονισμούς δεν αναφέρονται. 

Ας περάσουμε πρώτα στη σχετική χαρτούρα. 
1) Racing License : Για την έκδοση αγωνιστικής λισάνς, χρειάζεται επίσκεψη σε οφθαλμίατρο και παθολόγο για εξέταση. Δεν υπάρχει θέμα αν ο ενδιαφερόμενος έχει κάποια ελαφρά θεματάκια υγείας, φοράει φακούς επαφής κλπ αλλά πρέπει να γνωστοποιηθούν για τη δική του ασφάλεια και βέβαια σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος να κριθεί ακατάλληλος για συμμετοχή. Όπως και όλα τα χαρτιά-εξετάσεις, μπορεί να φοβίσει κάποιους αλλά είναι απλά μια υπόθεση ρουτίνας. 
Τα χαρτιά που πρέπει να συμπληρωθούν, βρίσκονται στο παρακάτω link, από όπου κατεβάζεται το pdf αρχείο "Ιατρικό Έντυπο Ικανότητας". 

Κατόπιν, παραδίδουμε τις παραπάνω εξετάσεις στην ΕΛΠΑ. Τα γραφεία τους είναι στη Μεσογείων 395, Αγία Παρασκευή. 
Το παράβολο για την έκδοση της άδειας είναι 120 ευρώ και βγαίνει επιτόπου. 
Η άδεια έχει ισχύ μόνο για το τρέχων αγωνιστικό έτος. 



2) Εγγραφή στο ΣΟΑΜ. 
Ο ΣΟΑΜ είναι ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Μοτοσικλέτας και διοργανώνει τους αγώνες Ταχύτητας. Η συνδρομή είναι για ένα έτος, κοστίζει 30 ευρώ και γίνετε στο γνωστό κατάστημα ελαστικών του Περιστερά, στην οδό Μιχαλακοπούλου 125, Αθήνα. 
Ότι έξοδο αναφέρθηκε μέχρι εδώ, μας έχει καλυμμένους για ένα αγωνιστικό έτος. 

3) Συμμετοχή στον αγώνα. 
Το τελευταίο έξοδο είναι η συμμετοχή στον αγώνα. 
Το κόστος είναι 180 ευρώ και καταβάλετε τις τελευταίες μέρες του αγώνα, σε τραπεζικό λογαριασμό, για τον οποίο ενημερωνόμαστε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ΣΟΑΜ. Πάντοτε υπάρχει και σχετική ανάρτηση στο site του ΣΟΑΜ τις τελευταίες μέρες του αγώνα. 
Αυτό το έξοδο δυστυχώς, είναι κάπως μεγάλο -σύμφωνα βέβαια, με τη δικιά μου εκτίμηση- και καταβάλετε σε κάθε αγώνα. 



Χαρτούρα τέλος, είμαστε έτοιμοι για συμμετοχή. 
Στο δεύτερο μέρος θα δούμε μερικά απλά πραγματάκια για τη προετοιμασία της μοτοσικλέτας μας. 


Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, κάντε ένα σχόλιο με την ερώτησή σας. 
Αν μου διέφυγε κάτι, θα ενημερώσω το κείμενο ή θα το προσθέσω στα σχόλια.

Μερικά χρήσιμα link : 

Comments