Skip to main content

Athena Kit for Dt125

Μια δουλίτσα που είχα πάρει πριν μερικούς μήνες απο ενα φίλο. 

   Πρόκειτε για ενα ολοκληρωμένο σετάκι υπερκυβισμού του Dt125 μιας και στην ουσία περιλαμβάνετε όλο το top end. Αρκετά καλή δουλειά αλλά και με αρκετές ατέλειες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν πριν γίνει η τοποθέτηση. 
   Οι διαφορές πέρα του κυβισμού είναι ότι ο κύλινδρος έχει επίστρωση nicasil και η κεφαλή είναι μεν χυτή απο τη κλασική σειρά "4" αλουμινίου αλλά έχει και αποσπόμενο θάλαμο καύσεως. Δύο o-ring παίρνουν την θέση της φλάντζας καύσεως και υποθέτω ότι ο "φρεζάτος" θάλαμος είναι απο αλουμίνιο σειρά "6". 





   Συγκρίνοντας το κύλινδρο με μια αλουμινένια φλάντζα βάσεως για τους δύο μπροστά κυλίνδρους του RD500... έρχονται περίεργες ιδέες κατά νού. Η μετατροπή δεν είναι απλή, αλλά μέσα στα πλαίσια του εφικτού. Η φλάντζα είναι φτιαγμένη απο 1.5mm αλουμίνιο σε υδροκοπή και η χρήση της είναι για μια ενναλακτική αλλαγής χρονισμού εισαγωγής - εξαγωγής μίγματος. 




Comments

  1. ο κυλινδρος μπαινει τα καρμπιλατερ δεν χωρανε καλυτερα 37F που εχουν και την εισαγωγη :-)

    ReplyDelete
  2. Το Rd δεν έχει εισαγωγές στους κυλίνδρους?Γενικά φαίνετε να ναι πολυδάπανη μετατροπη οπότε θέλει πολύ σκέψη πρώτα.Πάντως θα άξιζε να αναβαθμιστεί έτσι ένα μοτέρ σαν κι αυτό!

    Αλέξανδρος(dt125lc)

    ReplyDelete
  3. Γειά σου Αλέξανδρε. Οι 2 κύλινδροι στο rd500 είναι με εισαγωγή στα κάρτερ και οι άλλοι δύο με εισαγωγή στο κύλινδρο. Υπάρχουν αρκετές μετατροπές στα Rd500 για 4 κυλίνδρους με ίδια εισαγωγή μίγματος, είτε μέσω κάρτερ ή μέσω κυλίνδρου...

    ReplyDelete
  4. Αν το κάνεις μέσο κάρτερ βάζεις τέσσερα Athena kit γιά Dt125 και με τα ανάλογα περιφεριακά όπως εξάτμιση και καρμπυλατέρ βελτιώνεις κατα πολύ την συμπεριφορά του μοτερ και αυξάνεις σημαντικά την ιποδύναμη.Βέβαια βλεπω ότι οι πίσω τρύπες από τη βάση του κυλίνδρου θέλουν μετατόπιση καθώς είναι διαφορετικές στα δύο μοντέλα.Σωστά?Το καλό είναι ότι έχον ίδια διαδρομή και δε θα χρειαστούν μετατροπές γι αυτό.
    Ακόμα γιά να γίνετε εισαγωγή μεσο κάρτερ στους δύο κυλίνδρους και στους άλους δύο η εισαγωγή να βρίσκετε επάνω τους,φαντάζομαι πως έχει reed valve κι όχι περιστρόφυλες οπως άλλα 500.Μήπως λοιπόν τέσσερεις V-force θα πρέπει να αντικαταστήσουν της ''μαμα''?
    Τέλος ένα ζήτημα είναι να βρεθεί ένα RD500,που στην Ελλάδα φαντάζομαι υπάρχουν ελάχιστα.
    Μέχρι να βρεθεί όλα αυτά μοιάζουν με όνειρο...
    Αλέξανδρος(Dt125LC)

    ReplyDelete
  5. Ναι Αλέξανδρε, χρειάζεται μετατόπιση στα μπουζόνια, οι κύλινδροι πρέπει να φρεζαριστούν γιατί βρίσκουν μεταξύ τους και να φτιαχτεί μηχανισμός για να δουλεύουν οι βαλβίδες εξαγωγής συγχρονισμένα. Απο την άλλη, η μετατροπή ισχύει εκτός απο RD500 και για τα Tzr250 1KT και Tdr250.

    ReplyDelete

Post a Comment