Skip to main content

Κατηγορία Racing: Μέρος 3ον, Ο Αγώνας

Τελειώσαμε με τα χαρτιά, τελειώσαμε και με τη μηχανή. Είναι Σάββατο πρωί και είμαστε στη πίστα. 

Καταρχήν, δεν χρειάζεται να κουβαλάτε μαζί σας τέντες, βάν με κινητό μηχανουργείο κλπ.
Όλα θεμιτά αλλά και με μια απλή "καλημέρα" στους υπόλοιπους δίχρονους αγωνιζόμενους, όλο και σε κάποια τέντα θα βρεθεί χώρος να ακουμπήσετε τη μηχανή υπο σκιά. 
Από εργαλεία, καλό είναι να έχετε τα βασικά πραγματάκια, σε ένα μικρό σακ βουαγιάζ. Άλλωστε, τα περισσότερα από τα πολιτικά δίχρονα δεν επιτρέπουν και πολλά εύκολα βάλε-βγάλε.
Αφού τακτοποιηθούν όλα. Ξεκινά αμέσως -αν δεν έχει ήδη γίνει- το λύσιμο σε φανάρια, stand κλπ. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση και οι μηχανές κατευθύνονται προς το τεχνικό έλεγχο. Παράλληλα, έχετε άμεσα διαθέσιμα μαζί σας τα σχετικά δικαιολογητικά, την απόδειξη πληρωμής για τον αγώνα κλπ. Στον τεχνικό έλεγχο έχουμε μαζί μας και τη φόρμα. 
Ο τεχνικός έλεγχος θα τσεκάρει αυτά που αναφέραμε στο 2ο μέρος και ίσως σας υποδείξει μερικά πραγματάκια που πρέπει να προσέξετε ή να τροποποιήσετε στη μηχανή. 
Εάν όλα είναι σωστά, μπαίνει το σχετικό αυτοκόλλητο στο πλαίσιο και πίσω στη τέντα... Σε κάποια στιγμή ενδιάμεσα, παραλαμβάνεται και το χρονομετρητή και κάτι που δεν ανέφερα ώς τώρα, τα δεματικά είναι φίλοι σας! 

Αργότερα και με τις ανάλογες ανακοινώσεις από τα μεγάφωνα, ξεκινάνε τα "ελεύθερα". 
Πρώτη γνωριμία με τη πίστα, συνήθως κρατάει τουλάχιστον ένα 20λεπτο, ψάχνετε τις γραμμές σας και αυξάνετε ρυθμούς. Χαλαρά και με το νου σας πιο πολύ στη γνωριμία με τη πίστα και για τυχών προβλήματα μοτέρ-αναρτήσεων που πρέπει να ρυθμίσετε στη μηχανή.

Λίγο αργότερα είναι τα πρώτα "χρονομετρημένα". Εκεί καταγράφονται γυρολόγια και πάτε όσο καλύτερα μπορείτε για να περάσετε qualify. Αργότερα την ίδια μέρα, πραγματοποιούνται και τα δεύτερα χρονομετρημένα. 

Τελειώνει η μέρα και έρχεται η Κυριακή. 
Νωρίς το πρωί, υπάρχει και πάλι ένα μικρό session με ελεύθερες δοκιμές και η αμέσως επόμενη φορά που θα δείτε τη πίστα θα είναι για τον αγώνα. Καλή επιτυχία! 

Comments