Skip to main content

VForce3 Installation

Η VForce3 ριντιέρα χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία πριν τοποθετηθεί, ας δούμε πως γίνετε... με ενα παράδειγμα σε Yamaha Dt200 37F. 

Καταρχήν, μέσα στη συσκευασία κάθε ριντιέρας, περιέχεται ένα stuffer το οποίο καταργεί το stock και κουμπώνει κατευθείαν πάνω στη ριντιέρα της Moto Tassinari. Κατά προέκταση, το stuffer του κολάρου εισαγωγής πρέπει να αφαιρεθεί. Για αυτή τη διαδικασία, μέσα στη συσκευασία της VForce υπάρχουν δύο ροδέλες και παξιμάδια. Πρέπει να βιδωθούν μεταξύ τους η stock ριντιέρα και το κολάρο εισαγωγής με τις δύο ροδέλες ενδιάμεσα. Στο κενό που δημιουργείτε, με ενα πριονάκι αργυροχρυσοχοΐας μπορεί εύκολα να κοπεί το stuffer. Αφού γίνει αυτό, η ριντιέρα μας είναι έτοιμη για τοποθέτηση. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το νέο παρέμβασμα εφαρμόζει άριστα μέσα στο stock κολάρο εισαγωγής ενώ ο σχεδιασμός του κρατάει αρκετά υψηλό velocity και κατά προέκταση άμεση απόκριση σε κάθε κίνηση της γκαζιέρας. 
Ανάλογα το σχεδιασμό και το κάθε μοντέλο VForce, ίσως χρειαστούν μικρές μετατροπές για την ομαλή εφαρμογή του πλαστικού παρεμβάσματος και του κολάρου εισαγωγής αλλά όχι κάτι δύσκολο και χρονοβόρο. Επίσης, χρειάζεται μια προσοχή και έλεγχος στη τοποθέτηση, ώστε οι επιφάνειες εφαρμογής να εφάπτωνται σωστά και οι φλάντζες (οι οποίες και περιλαμβάνονται) να πατήσουν καλά μεταξύ κάρτερ - κολάρου εισαγωγής. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το stuffer της VForce καταργεί και την εισαγωγή για το boost bottle της Yamaha. Οπότε, είτε πρέπει να κλείσει καλά η συγκεκριμένη εισαγωγή του κολάρου ή να ανοιχτεί τρύπα στο πλαστικό stuffer της VForce εαν θέλουμε να διατηρήσουμε το boost bottle. Προτείνω τη πρώτη εκδοχή... 


Ένα θεματάκι που μπορεί να βελτιωθεί στις ριντιέρες της VForce είναι το λιμάρισμα των αμυχών απο τα καλούπια. Δεν διακρίνεται πολύ καθαρά στη παρακάτω photo αλλά λίγο πριν την εφαρμογή των ανθρακονημάτινων reeds με τη ριντιέρα υπάρχει ένα μικρό "σκαλοπάτι" ακριβώς στο σημείο που ανοίγουν τα φυλλαράκια κατά τη λειτουργία τους. Για αυτή τη διαδικασία, πρέπει να χρησιμοποιηθεί με προσοχή μια λίμα με πυκνή χάραξη. Στη photo διακρίνεται και το πριονάκι αργυροχρυσοχοΐας, αρκετά χρήσιμο για κόψιμο με ακρίβεια σε διάφορα μέρη ενός κινητήρα, φλάντζες κλπ 

Comments

  1. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες και σχολαστική δουλειά!
    Όποιος έχει σκοπό να τοποθετήσει μία V-Force στη μηχανή του έχει έτοιμες οδηγίες εγκατάστασης!
    Αλέξανδρος(Dt 125 LC)

    ReplyDelete

Post a Comment