Skip to main content

Dragster Expansion Chamber, part #1

I was offered to construct an expansion chamber and it's been more than a year since I've built one, so I couldn't resist. 

For a start, I only have a pile of numbers and dimensions that will eventually take shape and form an expansion chamber for a Yamaha Z125 bike. 

Edit : 
Big thanks to Vaggelis (GR) aka ½ Racing, for posting a schematic of the expansion chamber designed  in EngMod2T simulation program. 

Comments

  1. για καγκουρο ζ θα την φτιαξεις? :-p απο οτι ξερω οι σημερινες εξατμισεις εχουν ως στοχο την μεγαλη περιοχη ροπης. δλδ θελουν να κανουν τα 2τ να συμπεριφερονται σαν 4τ,για να βγαλεις πολλα αλογα μαλλον πρεπει να σχεδιασεις εξατμιση που να αποδιδει τα πολλα αλογα σε πολυ λιγες rpm. δλδ αν κανονικα ροπιαζει απο 8.000-12.000 εσυ να το κανεις να ροπιαζει 10.000-12.000 τα λεω σωστα?

    ReplyDelete
  2. http://img844.imageshack.us/img844/7528/zdrag2tracelab.jpg

    ReplyDelete
  3. ΔΕΝ ειναι για να πας για καφετερια το μηχανακι.
    ΔΕΝ ειναι για να κοβεις βολτες στα Μεγαρα.
    Ειναι για να βγαλει δυναμη αλλα υπαρχουν ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ.
    Γενικα για οποιον δεν καταλαβε υπαρχουν οι κανονισμοι της κατηγοριας PRO Z dragster.
    Kαι για να μην συζηταμε και λεμε ο καθενας την μπουρδα του θα εχουμε και δυναμομετρηση μετα οπως κανει παντα το παλικαρι που εχει το συγκεκριμενο Ζ
    Οχι "ΚΑΑΑΑΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ" που λεει ο καθε ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ.

    ReplyDelete
  4. Χαίρομαι πολύ για το πάθος σου και το επικροτώ.
    Να προσθέσω όμως ότι εδώ έχουμε όλοι την ίδια τρέλα και αν κάποιες φορές κάτι ακουστεί σαν αρνητικό δεν είναι πάντοτε και η αλήθεια.

    Σχετικά με τα σχόλια, γραπτός λόγος είναι και τα σχετικά και ότι άλλο συνοδεύει ...δυστυχώς θα υπάρξουν και κάποια περίεργα ή αρνητικά.
    Αν δεν τα δημοσιεύω με κατηγορούν ότι την έχω δεί "κάπως", αν τα δημοσιεύω είναι αφορμές για άλλα προβλήματα. Πάντοτε κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και προσπαθούμε να απομακρυνθούμε απο τη μετριότητα... ναι, στο ενδιάμεσο θα υπάρξουν και οι παρεξηγήσεις, θα υπάρξουν και αυτοί που θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν για να σε φέρουν στα μέτρα τους κλπ κλπ
    Αυτά όμως συμβαίνουν παντού, δεν μπορούμε να τσαντιζόμαστε κάθε μέρα... όποτε αδιαφορία και στην άκρη και πάντοτε προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό.

    Το θέμα είναι να υπάρχει δίχρονο πνεύμα -και υπάρχει-, τα άλλα τα βρίσκουμε παρέα με καφεδάκι!
    Καλή μας συνέχεια.

    ReplyDelete
  5. 3ε ανωνυμε, υποθετω πως εισαι φιλος του ιδιοκτητη των σχεδιων.
    Οπως ειπε κι ο Νικος, ολοι το ιδιο χομπυ εχουμε και καποια 'αρνητικα' δεν ειναι οπως ακουγονται.
    Θα μου επιτρεψεις, αρνητικα ακουγονται μονο σε αυτους που ειναι πολυ σιγουροι για τον εαυτο τους. :)

    Επειδη μιλησες για εμενα προσωπικα, θα προτιμουσα να μην βιαζεσαι να χαρακτηρισεις τον αλλο ή την δουλεια του με εριστικο τροπο, χωρις εχεις δειγματα αυτων. Εγω δεν σχολιασα προσωπα, αλλα κατι συγκεκριμενο: το σχεδιο της εξατμισης.

    Για να μην ξεφυγουμε, αν θελεις κατι, το facebook μου ειναι στο λινκ του nickname. Αυτα :)

    ReplyDelete

Post a Comment