Skip to main content

ROAD AMERICA, AHRMA NATIONAL CHAMPIONSHIP


Another one racing story from Sakis Vasilopoulos in his own words.
Sorry from the majority of my visitors but it's in Greek language.


Γεια σου Νικόλα, 
για μια άλλη ακόμα φορά ξεκινήσαμε για την μακρινή πίστα της ROAD AMERICA,ELKHART LAKE WI. Απο το σπίτι μου μέχρι εκεί 1473 μίλια (one way), για να φτάσεις μέχρι εκεί πρέπει να διασχίσεις τη FLORIDA,GEORGIA,TENNESSEE KENTUCKY ,OHIO,INDIANA,ILLINOIS και μέρος από το WISCONSIN!

Φύγαμε Τετάρτη και φτάσαμε Παρασκευή! Χάσαμε τις πρωινές δοκιμασίες αλλά μπήκαμε στις ελεύθερες το μεσημέρι για να τσεκάρουμε για τις επίσημες του Σαββάτου με τον Maik Τα προγνωστικά μιλούσαν για βροχή το Σαββατοκύριακο και στις δοκιμές του Σαββάτου το μηχανάκι δεν είχε απέλαση! Ψαχνόμουν με τα ζιγκλέρ και αντί να το φτιάξω το χάλασα! Στον αγώνα δεν περπάτησε και τερμάτισα 3ος, το Σάββατο το βράδυ το έφτιαξα αλλά τη Κυριακή άρχισε να βρέχει και να φυσάει. Μπήκαμε στις δοκιμές το πρωί με βροχή να τσεκάρω jettings, gears κλπ. Γλίστραγε παντού, η βροχή άλλαξε τα πάντα και δεν έχω τρέξει σε αυτή τη πίστα βρεγμένη. Στο αγώνα σταμάτησε η βροχή αλλά η πίστα ήταν λούτσα! Ήμουν στο grid 1ος, ξεκίνησα καλά αλλά κάπου στο τέλος της ευθείας πριν την t1 μου έκανε slow down, κάτι απο ηλεκτρικό πρόβλημα και σχεδόν με περάσανε όλοι! 

Άρχισα να ακολουθάω τον κόσμο και κοίταγα τους πίσω τροχούς τους πόσο νερό πετούσαν στο στροφές. Τότε άρχισα την απέλαση όπου και είδα τον Lorenjo (Maik Perry Yamaha) να μονομαχεί για πρώτη θέση με τον Markez (Ron Mousouris Honda), δεν με πήρανε χαμπάρι ότι τους έφτασα και 2 γύρους πριν τον τερματισμό τους πέρασε σε μια δεξιά γρήγορη με 4η σκασμένη και μην τον είδατε το Παναή! (Εάν έπεφτα εκεί δεν θα σου έγραφα τώρα!!!). Στον τερματισμό ήμουν 8 sec απο τον δεύτερο M. Perry (που ταξιδεύουμε μαζί) και 25 sec απο τον 3ο, έκανα το βρεγμένο στεγνό (Rossi) έτσι πήρα τη 2η νίκη για φέτος, θα είχα τρεις αλλά στο Roembling Road έπεσα στον τελευταίο γύρο, μια στροφή πριν τον τερματισμό! 

Μετά τον αγώνα ένας φωτογράφος απο το BARGER PHOTOGRAPHY μου ζήτησε να με φωτογραφήσεις σε ενα πρόχειρο studio μέσα στη πίστα για το περιοδικό MOTORCYCLE CLASSICS. Το περιοδικό θα με ειδοποιήσει όταν θα είναι έτοιμοι για τη δημοσίευση για πληροφορίες ποιος είμαι! Τώρα ο επόμενος γύρος είναι στο NEW JERSEY July 10-12, μου αρέσει η πίστα, πέρυσι ήμουν στην τριάδα στο ίδιο sec! Ελπίζω για κάτι καλύτερο εφέτος! Έως τώρα είμαι 3ος στο πρωτάθλημα, μπροστά μου είναι ο Billy Hammil με μικρή διαφορά (παγκόσμιος πρωταθλητής στο Speedway). Τσέκαρε τα results AHRMA current 200GP! 

A few relevant links about Sakis Vasilopoulos from this blog.
Sakis Vasilopoulos, One more time racing!
One More Time Racing... Again!
Barber Aftermath & a Racer Warrior
2.700 miles 'till Wisconsin.

Comments